Gyakori kérdések

Kérdések, amelyek gyakran felmerülnek egy rendszer kiválasztása előtt

Melyik rendszert érdemes választani?
A kérdés önmagában nem értelmezhető, és nem érdemes választ keresni, csak a bizonytalanságot növeli. Azzal kell foglalkozni, hogy milyen elvárásaink vannak. Mi támogatná a munkafolyamatainkat, szervezeti működésünket, információ igényünket. Mindig a saját igény az elsődleges, mert a saját üzletünket mi ismerjük a legjobban. Egy rendszert megnézni ennek tisztázása nélkül csak akkor van értelme, ha a fő fókusz az ötletmerítés (mire nem gondoltunk, mint lehetőség).
Szóval rendszert választani akkor érdemes, ha az elvárásokat rögzítettük, és azt nézzük meg, hogy ezeknek melyik rendszer felel meg a legjobban. Az árképzése pedig nem túl erős a jelenlegi lehetőségeinkhez mérten.

A CégPénz vállalatirányítási rendszer? Ha nem, akkor mi?
Rövid válasz: nem.
A Cégpénz fő célja, hogy leváltsa a papír és/vagy excel alapú nyilvántartásokat, megfelelő minőségű alapadatot biztosítson pénzügyi és forgalmi adatok elemzéséhez.
Egy vállalatirányítási rendszerbevezetés úgy, hogy nem volt előtte semmilyen rendszerhasználat a cégnél nagyon nehéz. Szinte minden egyszerre fog változni (szervezet, folyamatok, munkamódszer, ...), ami nagyon megterhelő egy vállalat dolgozói számára.
A CégPénz alkalmazás lazábban kapcsolódik a cég munkafolyamataihoz, amíg egy vállalatirányítási rendszer igyekszik minden munkafolyamatot betartatni. Tulajdonképpen egy későbbi vállalatirányítási rendszerre való áttérést könnyít meg, és addig is megad minden pénzügyi és forgalmi információt a döntésekhez.